Ramón Allones

Het merk Ramón Allones werd in 1837 of 1845 opgericht door de broers Antonio en Ramón Allones uit Galicië. In 1911 werd het merk eigendom van het Britse fonds Allones Limited en in 1927 werd het gekocht door de Partagás-fabriek. Sindsdien worden daar ook de sigaren geproduceerd.

Ramón Allones wordt gecrediteerd als het eerste merk dat gekleurde gelithografeerde labels gebruikte om hun sigarenkistjes te versieren. Ook de verpakking van sigaren in het 8-9-8 design gaat terug op dit merk. Helaas worden de sigaren in het Dalia-formaat, genoemd naar dit type verpakking, net als vele andere uit het ooit uitgebreide portfolio (meer dan 20 verschillende formaten), niet meer geproduceerd.

Ramón Allones Ediciones Limitadas
Het merk is echter erg populair sinds de introductie van de Ediciónes Regionales, met niet minder dan 16 verschillende formaten die exclusief voor landen over de hele wereld worden geproduceerd. In 2012 verscheen de Belicosos. Een piramide met een ringmaat van 52 en een lengte van 140 mm. De kistjes van 25 waren in een mum van tijd uitverkocht, evenals de speciale humidors, die 25 Belicosos en 25 Por Larrañaga Robustos bevatten.

In 2011 verscheen de Allones Extra als Edición Limitada. De Corona (RM 44, 143 mm) had de oude, groen-witte Ramón Allones ring als onderscheidend kenmerk en was ook in zeer korte tijd uitverkocht.

Ramón Allones is een van de oudste bestaande merken in Cuba. Hoewel het portfolio van het merk nu nog maar drie formaten omvat, zijn deze razend populair bij kenners. Ze overtuigen met de klassieke Cubaanse smaak van de “old school”.