Trinidad

Het merk Trinidad werd gelanceerd in 1969, drie jaar na Cohiba. Het merk is vernoemd naar de prachtige 16e-eeuwse stad La Santísima Trinidad (De Heilige Drie-eenheid), gelegen aan de zuidkust van Cuba en geklasseerd als UNESCO-werelderfgoed.

De productie was tot 1997 beperkt tot een enkel formaat, een Laguito No. 1, die alleen beschikbaar was als een geschenk voor diplomaten. Deze naamloze sigaar was dus identiek aan de Cohiba Lancero, zowel qua formaat als exclusiviteit. Het verschilde alleen doordat de tabakken uit Trinidad, net als alle andere merken, tweemaal worden gefermenteerd, de Cohiba-tabak door een derde gisting, waardoor ze een fijnere, unieke smaak krijgen. De selectie van tabak in Trinidad komt echter overeen met de Cohiba, ook hier wordt alleen de selectie van de selectie gebruikt. De productie van deze zeldzaamheid werd stopgezet in 1997. In 1998 werd het merk vervolgens officieel voorgesteld aan het internationale publiek. Aanvankelijk werd er nog maar één formaat geproduceerd, de legendarische Fundadores. Deze is echter niet identiek aan de diplomatieke sigaar, de diameter werd vergroot en ook de blend werd aangepast.

In 2003 werden nog drie formaten aan het standaardportfolio toegevoegd, Reyes, Coloniales en Robusto Extra, en in 2009 de Robusto T. De sigaren worden vervaardigd in de beroemde El Laguito-fabriek.

Trinidad Ediciónes Limitadas
De eerste twee Ediciónes Limitadas uit Trinidad waren de Ingenios, een Lonsdale (RM 42, 165 mm), in 2007 en de Short Robusto T (RM 50, 102 mm) in 2010. Helaas zijn beide edities ook volledig uitverkocht.

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van het merk kwam een ​​zeer bijzondere zeldzaamheid op de markt, een speciale humidor gevuld met 40 Cañonazo-sigaren (RM 52, 150 mm). Het formaat bestond voorheen alleen als de Cohiba Siglo VI. In deze humidor hebben de sigaren echter, net als alle Trinidad-sigaren, het handelsmerk van het merk, de “pigtail” op het mondstuk. Wereldwijd zijn er slechts 400 van deze humidors. Het zijn meesterwerken gemaakt van kostbaar cederhout door Cubaanse kunstenaars. Elke humidor is individueel genummerd.